Particulier

Waar u ook heen wilt, wij halen of brengen u altijd naar uw gewenste adres en zoveel mogelijk op tijd. U kunt natuurlijk vertrouwen op onze uitstekende service, waar u ook een eerlijke prijs voor betaalt, zonder onnodig omrijden uiteraard! Heeft u wat extra hulp nodig dan zijn onze hulpvaardige chauffeurs u zeker van dienst! 

Wij staan altijd dag en nacht, 7 dagen per week tot uw beschikking! We adviseren u wel om, als u ’s morgens vroeg (bijvoorbeeld tussen 05.00 en 07.00 uur) een taxi nodig heeft ons op tijd (minimaal 1 dag van tevoren) te bellen; dit om teleurstellingen te voorkomen voor het geval de planning al vol zit.

Werkt u bijvoorbeeld in de horeca en wilt uw klant naar huis of ergens anders heen, dan belt u ons eenvoudig op en onze voorkomende chauffeur komt uw klant binnen (indien de locatie voor auto’s bereikbaar is) ophalen en dit komt de serviceverlening van uw zaak ook ten goede.

Wat zijn de tarieven voor een taxi?

De kosten voor een rit met een straattaxi hangen af van: het starttarief, de afstand en de duur van de rit. Voor al deze onderdelen geldt een maximumtarief. Dit tarief voorkomt dat u als klant teveel moet betalen.

Tarieven gebruik taxi

Een taxibedrijf of -chauffeur stelt zelf de tarieven vast. Hij moet deze vermelden op de tariefkaart in de taxi. De tarieven mogen niet hoger zijn dan de maximumtarieven.

Tabel: maximumtarieven taxi (per 1 januari 2021)

Soort taxivervoer

Max. starttarief

Max. kilometertarief

Max. tijdtarief (per min)

Personenauto (max. 4 personen)

€ 3,29

€ 2,42

€ 0,40

Busje (5 tot 8 personen)

€ 6,69

€ 3,05

€ 0,46

Rekenvoorbeeld kosten van een taxirit

Stel u maakt een rit van 7 kilometer die 15 minuten duurt. Als de taxivervoerder de maximum tarieven zou hanteren, dan zou deze rit kosten:

  • – starttarief € 3,29
  • – kilometertarief 7 x € 2,42 = € 16,94
  • – tijdtarief 15 x € 0,40 = € 6,00
  •  

            In totaal is dat € 26,23.

Bron: Rijksoverheid

De voordelen van Taxi Wester Alcmaria